Kelderdichting

Kelderdichting Tibas

Last van vochtproblemen in regio Zoersel?

Reken op Tibas vochtbestrijding voor een waterdichte oplossing in Zoersel. Reken af met vochtige buitenmuren, kelderwanden en -vloeren met onze oplossingen.
Contacteer ons

Wat zijn vaak voorkomende vochtproblemen in regio Zoersel

Opstijgend vocht in Zoersel

Een eerste vaak voorkomend vochtprobleem in Zoersel is optrekkend of opstijgend vocht.

Dat komt vooral voor bij oudere huizen van voor de jaren ’70, toen het nog niet standaard was om een waterkering te voorzien bij de bouw van buitenmuren. Hierdoor is de muur niet afgescheiden van de grond, waardoor vocht in de bakstenen omhoog kan trekken.

Bij recentere woningen kan het te maken hebben met een slecht geplaatste of afgetakelde waterkering.

Vochtbestrijding voor opstijgend vocht gebeurt doorgaans door middel van muurinjectie. In andere gevallen kunnen ingrepen zoals maaivelddichting soelaas bieden.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
Muur renoveren buiten

Vocht in de kelder in Zoersel

Vochtige kelders zijn een ander courant probleem in Zoersel. De kelder is sowieso altijd wel kwetsbaar voor vochtproblemen omdat die wordt omgeven door de vochtige ondergrond.

Vocht kan via de wanden of de vloer van de kelder naar binnen dringen. Heel vaak zal je zien dat dit in de hoeken of de kimnaden gebeurt: de plekken waar de muren en de vloer samenkomen.

Soms kan het vochtprobleem ook te wijten zijn aan condens. Dan is een gebrekkige ventilatie van de kelder de oorzaak.

Qua kelderdichting zijn er verschillende oplossingen, afhankelijk van de ernst van de problemen. Dat gaat van kelderbekuiping tot kelderdrainage.

Contacteer ons

Doorslaand vocht in Zoersel

Heeft de gevel van je woning in Zoersel ooit betere tijden gekend? Dan kan mogelijk water binnensijpelen via barstjes en scheurtjes in de gevel bij regen of sneeuw.

Zo ontstaan vochtplekken op de binnenmuren, vaak zit dat meer bovenaan de muur of nabij het plafond. Al kan het in dat laatste geval ook om een lekkage op het dak gaan.

Doorslaand vocht bij gevels lossen we op door de gevel te repareren, bijvoorbeeld voegwerk herdoen, en daarna opnieuw waterdicht te maken met een hydrofuge.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
witte vlekken op de muur
Ventilatie Tibas

Condensatieproblemen in Zoersel

Heel wat vochtproblemen zijn te wijten aan condensatie. Wanneer je een warme douche neemt bijvoorbeeld, slaat de waterdamp in de lucht neer op koude oppervlaktes zoals de muur of het plafond. Die condens kan een lokale vochtplek vormen die vaak schimmels lokt.

Dit vochtprobleem kan je makkelijk vermijden door vochtige ruimtes vaak te verluchten of een ventilatiesysteem te voorzien.

Vrijblijvende diagnose aanvragen

Actiefoto's

Westpoort 37 Bus B
2070 Zwijndrecht

Stuur ons een bericht

Generated by MPG