Vochtbestrijding

Solusio homebanner

Last van doorslaand vocht? Reken af met vochtige gevels dankzij Tibas

Doeltreffende behandeling van vochtige buitenmuren door Tibas vochtbestrijding
Contacteer ons

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een veelvoorkomend probleem in veel huizen, met potentieel verstrekkende gevolgen voor zowel de structuur van het gebouw als de gezondheid van de bewoners.

Doorslaand vocht treedt op wanneer regenwater door de buitenmuren van een gebouw dringt en vervolgens binnenshuis doordringt. Dit kan gebeuren als gevolg van beschadigde of poreuze buitenmuren, ontbrekende voegen, scheuren in het metselwerk, of zelfs slecht geplaatste of beschadigde dakgoten en afvoerpijpen. Zodra het water de binnenkant van de muur bereikt, kan het zich verspreiden en vochtplekken, schimmelgroei en zelfs structurele schade veroorzaken.

Het probleem is vaak te herkennen aan vochtige plekken op de binnenmuren, afbladderende verf of behang, schimmel- en meeldauwgroei, een muffe geur in huis en zelfs zoutuitbloeiingen op de muur. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
witte vlekken op de muur
Muur renoveren buiten

Hoe kan doorslaand vocht worden opgelost?

Het oplossen van doorslaand vocht begint bij het identificeren van de bron van het probleem. Dit kan een grondige inspectie van de buitenmuren en het dak vereisen om eventuele beschadigingen of zwakke plekken op te sporen. Zodra de oorzaak is vastgesteld, zijn er verschillende mogelijke oplossingen:

  • Gevelimpregnatie: Een veelgebruikte methode om doorslaand vocht tegen te gaan, is het impregneren van de buitenmuren met een waterafstotend middel. Dit creëert een beschermende laag op de muur die voorkomt dat water binnendringt, terwijl het toch toelaat dat de muur kan ademen.
  • Herstel van beschadigingen: Als er beschadigingen aan de buitenmuur worden gevonden, zoals scheuren of ontbrekend voegwerk, is het essentieel om deze te repareren. Dit kan het vervangen van beschadigde stenen of voegen, het opnieuw voegen van de muur, of het repareren van kapotte dakgoten en afvoerpijpen omvatten.
  • Verbeterde afwatering: Het verbeteren van de afwatering rondom het huis kan helpen om doorslaand vocht te verminderen. Dit kan onder meer het installeren van dakgoten, afvoerpijpen en regenpijpen omvatten om regenwater weg te leiden van de buitenmuren.
  • Binnenmuur behandeling: Als het doorslaand vocht al schade aan de binnenmuren heeft veroorzaakt, kan het nodig zijn om deze te behandelen met speciale vochtbestendige coatings, muurinjecties of pleisterwerk. Dit kan helpen om verdere vochtproblemen en schimmelgroei te voorkomen.
  • Professionele hulp inschakelen: wij kunnen gespecialiseerde technieken en apparatuur gebruiken om doorslaand vocht te diagnosticeren en op te lossen.

Het is belangrijk op te merken dat het aanpakken van doorslaand vocht een investering kan zijn, maar het kan op de lange termijn aanzienlijke schade aan uw huis voorkomen en de gezondheid van u en uw gezin beschermen. Het is dus verstandig om dit probleem niet te negeren en indien nodig tijdig actie te ondernemen.

Contacteer ons vrijblijvend

Tibas bestrijdt vocht in uw woning

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis vochtdiagnose

Westpoort 37 bus B
2070 Zwijndrecht

Stuur ons een bericht