Vochtbestrijding

Vochtbestrijding prijzen behandelingen

Last van opstijgend vocht? Reken af met vocht in huis dankzij Tibas

Doeltreffende behandeling van vochtige muren door Tibas vochtbestrijding
Contacteer ons

Wat is dat? Opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen in woningen. Vooral in de wat oudere huizen kampen veel huishoudens met deze situatie, die erg veel schade kan aanrichten naarmate de tijd verstrijkt. Vaak wordt opstijgend vocht niet meteen correct herkend, waardoor een blijvende en effectieve aanpak uit blijft.

Met een goede behandelmethode en de nodige voorzorgsmaatregelen kan opstijgend vocht gelukkig erg goed worden behandeld. Wij delen in dit artikel onze uitgebreide kennis met u op het gebied van opstijgend vocht, zodat u dit lastige vochtprobleem snel kunt herkennen, bestrijden en voorkomen.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
Opstijgend vocht bestrijden
Muur renoveren buiten

Wat zijn de oorzaken van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht vindt plaats op de laagste niveaus van het huis en kent diverse oorzaken: er is geen waterkering (asfaltpapier, DPC-folie) aanwezig, de waterkering kan verstorven zijn of het pleisterwerk werd te laag geplaatst. Een gevolg van opstijgend vocht kan een vochtige kelder zijn.

1. Een vochtige kelder als gevolg van opstijgend vocht
Kelders zijn behoorlijk gevoelig voor vocht, omdat kelderruimten nu eenmaal ook omringd worden door vocht en water. Zowel grondwater als insijpelend water kan gemakkelijk een kelder binnentreden, zo ook lekkages en condensatieproblemen. Al deze toestanden kunnen tot gevolg hebben, dat op den duur het vocht in de muren van de kelder ook naar boven trekt. Indien u al een poosje uw kelder niet meer heeft gerenoveerd of opgeknapt, dan raden wij zeker aan dit alsnog zo snel mogelijk te doen om dit scenario te voorkomen.

2. Een ouder huis zonder spouwmuur
Naast de kelder, kan ook de begane grond voor lastige situaties zorgen. In veel huizen die namelijk gebouwd zijn voor 1908, ontbreekt een spouwmuur. Wat is een spouwmuur? Dit zijn eigenlijk een tweetal wandjes, die met enkele millimeters tussenruimte tegen elkaar aan worden gebouwd. De achterliggende gedachte is dat vocht dat in de buitenmuur terecht komt, niet onder meer in de binnenmuur terecht kan komen.

Daarnaast zijn spouwmuren de afgelopen jaren ook nog eens versterkt met een waterkering. Een waterkering is een speciaal membraan, dat de hele tijd vocht opvangt en langs het membraan afvoert. Op deze wijze kan vocht al helemaal niet meer in uw binnenmuren trekken en wordt opstijgend vocht op effectieve wijze geheel voorkomen.

Contacteer ons vrijblijvend

Hoe kan opstijgend vocht worden bestreden?

Er zijn gelukkig wel meerdere en verschillende methoden voorhanden, om opstijgend vocht te bestrijden en ook in de toekomst te voorkomen. De vraag welke van deze methoden het meest geschikt is voor uw woning hangt af van diverse factoren. Denk aan de staat van uw woning, de manier waarop het opstijgend vocht zich manifesteert, de beschadigde materialen en oppervlakken en de hardnekkigheid van het probleem.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
Maaivelddichting
Opstijgend vocht

Muren injecteren

Een methode die in enorm veel gevallen een geweldig resultaat boekt zónder extreme kosten, betreft muurinjectie. Dit is een oplossing die in principe bestaat uit het injecteren van beschadigde en door vocht aangetaste oppervlakken met een speciaal waterafstotend middel, meestal in de vorm van een gel of hars. Injectie kan ook voor vele andere materialen worden gebruikt, zoals beton.

Net boven begane grondniveau worden meerdere gaten in uw muren geboord, ongeveer om de 10 tot 12 centimeter. Deze gaten worden daarna ingespoten met het vochtwerende middel, door de vloeistof middels speciale injectiespuiten in de wanden te laten vloeien. Het middel zal daarna uitzetten in het metsel- en voegwerk en uitharden.

Zo wordt voorkomen dat het opstijgende vocht in uw muren nog schade aan kan richten. U kunt het eigenlijk bijna vergelijken met het plaatsen van gloednieuwe muren, want nadat de vloeistof is uitgehard, zijn de muren weer 100% tegen vocht beschermd en supersterk. Nadat de muren zijn opgevuld, kunnen ze uitdrogen en opnieuw bepleisterd of bekleed worden.

Wanneer u muurinjectie door een professionele firma laat uitvoeren, dan dient u rekening te houden met een gemiddelde prijs van ongeveer 100 euro per vierkante meter. U kunt ons natuurlijk altijd vragen om een persoonlijke offerte op maat op te stellen, die wij na de vochtdiagnose graag voor u maken.

Contacteer ons vrijblijvend

Tibas bestrijdt vocht in uw woning

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis vochtdiagnose

Westpoort 37 bus B
2070 Zwijndrecht

Stuur ons een bericht