Ventilatie

Ventilatie Tibas

Ventilatiesysteem D laten plaatsen?

De norm voor je woning
Gratis vochtdiagnose aanvragen

Wat is ventilatiesysteem D?

Ventilatiesysteem D, ook wel balansventilatie genoemd, is een geavanceerd mechanisch ventilatiesysteem dat zorgt voor zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht. Dit gebeurt volledig mechanisch via een netwerk van kanalen dat door het hele huis loopt.

Wat Ventilatiesysteem D uniek maakt, is de warmteterugwinning (WTW). Dit betekent dat de warmte uit de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de binnenkomende frisse lucht, waardoor er nauwelijks warmte verloren gaat. Hierdoor blijft het energieverbruik laag en het binnenklimaat aangenaam.

Contacteer ons vrijblijvend
Ventilatie Tibas
Ventilatie Tibas

Waarom is het systeem D de ventilatienorm voor je woning?

De keuze voor ventilatiesysteem D als norm voor woningen is gebaseerd op een aantal factoren die bijdragen aan een gezonder en energie-efficiënt binnenhuisklimaat.

 • Ten eerste zorgt dit systeem voor een constante toevoer van frisse lucht, wat essentieel is voor de gezondheid van de bewoners. Goede ventilatie vermindert namelijk de concentratie van schadelijke stoffen en vocht in de woning, wat allergieën en ademhalingsproblemen kan voorkomen.
 • Daarnaast is de energiebesparing een belangrijke factor. Dankzij de warmteterugwinning in Ventilatiesysteem D gaat er minder warmte verloren, waardoor de behoefte aan verwarming afneemt. Dit resulteert in lagere energiekosten en een vermindering van de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.
 • Bovendien zorgt het systeem voor een comfortabeler binnenklimaat door een constante luchtkwaliteit en temperatuur te handhaven.
 • In moderne, goed geïsoleerde woningen is een goede ventilatie bovendien cruciaal om problemen zoals condensatie en schimmelvorming te voorkomen.
Contacteer ons vrijblijvend

Waarom kiezen voor een ventilatiesysteem van Tibas?

 • Resultaatsgarantie
 • Eigen uitvoeringspersoneel
 • Gekwalificeerd team
 • Renovatiespecialist
 • Verdeler van Life Comfort ventilatie
 • Actief in heel regio Temse, Sint-Niklaas, Oudenaarde, Wetteren, Aalst, Eeklo, Turnhout, Dendermonde, Oostende, Kuurne, Lier, Leuven en verder
Diagnose aanvragen
Ventilatie Tibas

Goed ventileren? Alleen maar voordelen!

Bekijk deze video waarin onze technische adviseur meer vertelt over de voordelen van een doeltreffende ventilatie.
Contacteer ons

Westpoort 37 bus B
2070 Zwijndrecht

Stuur ons een bericht

Veel gestelde vragen over ventilatiesystemen

Wat zijn de voordelen van ventilatie D?

Ventilatiesysteem D biedt diverse voordelen:

 • Gezondheid: Continu toevoer van frisse lucht verbetert de luchtkwaliteit binnen.
 • Energiebesparing: Warmteterugwinning minimaliseert warmteverlies en resulteert in lagere energiekosten
 • Comfort: Constante luchtkwaliteit en temperatuur zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.
 • Ecologisch: Verminderde CO2-uitstoot draagt bij aan een duurzame leefomgeving.

Hoe werkt warmteterugwinning (WTW) in ventilatiesysteem D?

Warmteterugwinning werkt door de warmte van de afgevoerde lucht over te dragen aan de binnenkomende frisse lucht. Dit gebeurt in een warmtewisselaar, waar beide luchtstromen langs elkaar passeren zonder zich te mengen. Hierdoor blijft de warmte behouden terwijl de luchtkwaliteit verbetert.

Kan dit in elke woning?

Ventilatiesysteem D is vooral geschikt voor goed geïsoleerde, moderne woningen. Bij oudere of slecht geïsoleerde woningen kan installatie moeilijker en kostbaarder zijn. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede luchtdichtheid van de woning om optimaal te profiteren van het systeem.

Hoe onderhoud ik een ventilatiesysteem?

Regelmatig onderhoud is cruciaal voor de optimale werking van. Dit omvat:

 • Filters regelmatig vervangen
 • Ventilatiekanalen schoonmaken: eens in de paar jaar door een professional.
 • Warmtewisselaar controleren en reinigen: jaarlijks.

Hoe stil is een dergelijk ventilatiesysteem?

Moderne ventilatiesystemen zijn ontworpen om zo stil mogelijk te werken. Het geluidniveau is doorgaans laag genoeg om geen hinder te veroorzaken in het dagelijks leven. Het is belangrijk om het systeem professioneel te laten installeren om geluidsproblemen te minimaliseren.